Gulrotkake
Gulrotkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Gulrotkake

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Gulrotkake

Oppskrift på gulrotkake

Foto: Passion for Baking

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskrift på gulrotkake med litt sitron for å gjøre den litt friskere. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ss
Sitron(, revet skall)

Sitron-gulrotkaka

4stk
450g
Gulrot(, revet)
50g
Ananas(, grovhakket)

Frosting av bringebær

5dl
Kremfløte(, kald)
200g
1dl
Bringebærpuré(, eller litt mer)

SLIK GJØR DU

  1. Begyn med sitron-gulrotkaka. 

  2. Ta fram 3 stk runde former på 20 cm. Spray formen med matfett og dekk den så med bakepapir. Sett ovnen på 180 ºC.

  3. Ha egg, sukker og vanilje-paste i en miksebolle og miks til blandingen tykner. Sikt mel, bakepulver og kanel over i en egen bolle, sikt så melblandingen over

  4. i miksebollen. sammen med resten av ingredienser.

  5. Rør bare til alt er godt blandet. Hell røren over i formene og stek kakene i ca. 25–30 minutter

  6. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten. Kaken er ferdig hvis pinnen er tørr når du tar den ut.

  7. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før du tar den ut.

  8. Ta bort bakepapir og avkjøl den helt.

  9. Fløten og kremost må legges i fryseren i 20-25 minutter før du begynner, slik at den er skikkelig kald.

  10. Hell  kald kremfløte, melis, kremost, og vanilla paste i mikserbollen.

  11. Mix det fluffy, det tar ca. 3 minutter,  Ikke overmiks kremen.

  12. Tilsett kald bringebærpuré cirka 1- 2 dl alt etter smak og behag. Jeg bruker ferdig kjøpt fruktpuré,  Bland det godt sammen med en slikkepott eller mix det litt til i mixeren.

  13. Dekorer som du ønsker,

  14. Se video her hvordan jeg lagde denne sitron gullrotkake.

Oppskrift på gulrotkake

Foto: Passion for Baking

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN