nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min
Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min
Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping
Mye krydder gir fin karakter til denne gulrotkaken. Fersk mango som pynt er prikken over «i-en». Men fryst mango kan også brukes.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tin mangoen hvis du ikke bruker frisk. Sett ovnen på 150°. Skrell gulrøtter, riv dem fint, og klem ut vannet.
Legg alle ingrediensene til kaken i en stor bolle og bland godt.
Smør og strø en form med høye kanter, ca. 20 x 30 cm. Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 45–50 minutter.
Lag frostingen mens kaken avkjøles. Smelt smøret. Miks mango til en puré med en stavmikser. Miks i kremosten og smeltet smør, også med stavmikseren eller for hånd. Bland sammen til en glasur. Smak til med litt melis. Du trenger ikke mye, for mangoen gir mye søtsmak.
Fordel glasuren over gulrotkaken og pynt med