Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping
Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Gulrotkake med kryddersmak og mangotopping

Gulrotkake med kanel, kardemomme og ingefær. Mye krydder gir fin karakter til denne gulrotkaken. Toppet med deilig mangoglasur. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Mye krydder gir fin karakter til denne gulrotkaken. Fersk mango som pynt er prikken over «i-en». Men fryst mango kan også brukes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Gulrot(2-3 stk. avhengig av størrelse)
3stk
1.5ss
1klype(r)
2ss
Smør(til smøring av form)

Glasur

1stk
2ss
Melis(tilsett melis til ønsket konsistens)

Pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Tin mangoen hvis du ikke bruker frisk. Sett ovnen på 150°. Skrell gulrøtter, riv dem fint, og klem ut vannet.

  2. Legg alle ingrediensene til kaken i en stor bolle og bland godt.

  3. Smør og strø en form med høye kanter, ca. 20 x 30 cm. Hell røren i formen, og stek kaken midt i ovnen i 45–50 minutter.

  4. Lag frostingen mens kaken avkjøles. Smelt smøret. Miks mango til en puré med en stavmikser. Miks i kremosten og smeltet smør, også med stavmikseren eller for hånd. Bland sammen til en glasur. Smak til med litt melis. Du trenger ikke mye, for mangoen gir mye søtsmak.

  5. Fordel glasuren over gulrotkaken og pynt med

Gulrotkake med kanel, kardemomme og ingefær. Mye krydder gir fin karakter til denne gulrotkaken. Toppet med deilig mangoglasur. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN