Gulrotkake med valnøtter
Gulrotkake med valnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Gulrotkake med valnøtter

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Gulrotkake med valnøtter

Verdens beste gulrotkake med kanel, nellik, revet gulrot og grovhakkede valnøtter. Den er saftig og smaker deilig av krydder. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)
Gulrotkake er en klassiker og manges favorittkake. Den er saftig og smaker deilig av krydder.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
200g
Smør(smeltet)
0.5ts
300g
Gulrot(revet)
50g
Valnøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skill eggene i eggeplommer og hviter. Pisk eggeplommer sammen med brunt sukker, og rør i smøret. Bland mel, bakepulver, kanel, natron, salt og nellik sammen, og rør det i deigen. Finriv gulrøttene, og rør dem og valnøtter i deigen.

  2. Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig i deigen til slutt. Fordel deigen ut i en langpanne, ca. 20 x 25 cm,
    som er kledd med bakepapir.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter.

  4. La kaken avkjøles.

  5. Dryss med melis, og server kaken i firkanter.

Verdens beste gulrotkake med kanel, nellik, revet gulrot og grovhakkede valnøtter. Den er saftig og smaker deilig av krydder. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN