Gulrotrundstykker med kryddersmak
Gulrotrundstykker med kryddersmak Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Gulrotrundstykker med kryddersmak

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Gulrotrundstykker med kryddersmak

Gulrotrundstykker med kryddersmak er en smakfull favoritt til helgefrokosten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Smakfulle rundstykker med både gulrøtter, nøtter og krydder. Bollene er deilig med ost og marmelade og egner seg godt til frysing. Oppskriften er til cirka 30 rundstykker. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5stk
Gulrot(Lag gulrotjuice - ca. 2.5 dl juice / kan erstattes av melk)
2.5dl
2ts
500g
Gulrot(finrevet)
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, hell i gulrotjuice (hjemmelaget juice eller ferdig kjøpt) og melk og varm til det er fingervarmt, ca. 37°. Smuldre gjæren i en bolle, slå over væsken og rør ut.

  2. Riv gulrøttene og tilsett sammen med krydder og hakkede valnøtter. Rør inn det meste av melet. Arbeid alt sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i cirka 30 minutter.

  3. Del deigen i cirka 30 biter og trill til boller. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Sett bollene til heving cirka 20–30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 225° i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.

Gulrotrundstykker med kryddersmak er en smakfull favoritt til helgefrokosten. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN