Gulrotsuppe med appelsin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
35min

Gulrotsuppe med appelsin

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
35min

Gulrotsuppe med appelsin

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær er en herlig smaksbombe! Server med ristede gresskarfrø og crème fraîche. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Gulrotsuppen har en flott og fristende farge. Med appelsin, ingefær og sambal oelek i suppen blir smaken fantastisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og del gulrøtter i biter. Press saften av appelsinene.

  2. Stek løk og hvitløk i smør til løken blir blank og myk. Legg i ­gulrøtter, ingefær, sambal oelek og gurkemeie og stek litt til. Tilsett vann og buljong og kok opp. Ha i salt og pepper. Kok i cirka 10 minutter til gulrøttene er myke.

  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør i crème fraîche og appelsinsaften. Smak suppen til.

  4. Rist gresskarfrøene i varm og tørr panne til de begynner å lage lyd.

  5. Server suppen med gresskar­frøene og crème fraîche og gjerne ostesmørbrød.

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær er en herlig smaksbombe! Server med ristede gresskarfrø og crème fraîche. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN