nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
35min
Gulrotsuppe med appelsin
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
35min
Gulrotsuppe med appelsin
Gulrotsuppen har en flott og fristende farge. Med appelsin, ingefær og sambal oelek i suppen blir smaken fantastisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2fedd
4stk
20g
Ingefær(fersk)
2stk
2ss
1ts
1ts
7dl
1stk
1klype(r)
1klype(r)
50g
Gresskarkjerner(ristede)
4blad
SLIK GJØR DU
Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og del gulrøtter i biter. Press saften av appelsinene.
Stek løk og hvitløk i smør til løken blir blank og myk. Legg i gulrøtter, ingefær, sambal oelek og gurkemeie og stek litt til. Tilsett vann og buljong og kok opp. Ha i salt og pepper. Kok i cirka 10 minutter til gulrøttene er myke.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør i crème fraîche og appelsinsaften. Smak suppen til.
Rist gresskarfrøene i varm og tørr panne til de begynner å lage lyd.
Server suppen med gresskarfrøene og crème fraîche og gjerne ostesmørbrød.