Gulrotsuppe med appelsin og ingefær
Gulrotsuppe med appelsin og ingefær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Gulrotsuppe med appelsin og ingefær

Varm deg på denne suppen i høst med varmt brød til. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Gulrotsuppen smaker herlig av ingefær og appelsin. Saftig grønnsakbrød er godt til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Gulrot(cirka 300 g)
1stk
5skiver
Ingefær(cirka 1 cm per skive)
1ss
Rapsolje(til steking)
1ts
Timian(tørket)
1stk
Appelsin(saft og skall)
1l
1klype(r)
1klype(r)

Bacon- og fetaostkrem

1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i fine terninger. Skrell løk og hakk den fint. Skrell ingefær og riv den. Skrell og finhakk hvitløken. Stek løk, hvitløk og ingefær myke i olje i en kjele med timian og finrevet appelsinskall.

  2. Tilsett buljong og la det koke i 25–30 minutter. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft og ev. mer ingefær.

  3. Skjær bacon i terninger og sprøstek det i panne. Legg baconet på kjøkkenpapir til avkjøling. Bland sammen bacon med crème fraîche og fetaost. Smak til med litt pepper.

  4. Server suppen med godt brød og fetaostkremen.

Varm deg på denne suppen i høst med varmt brød til. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN