Gulrotsuppe med limecrunch  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Gulrotsuppe med limecrunch

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Gulrotsuppe med limecrunch

Gulrotsuppe med deilig limecrunch av cashewnøtter, finrevet limeskall og fersk gressløk. Enkel, sunn og rask middag. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

Denne gulrotsuppen er toppet med nøtter og smakt til med lime. 2–3 gulrøtter dekker dagsbehovet for vitamin A

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Limecrunch

2ss
Cashewnøtter(eller mandler)
1stk
Lime(finrevet skall)
2ss
Gressløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Skrell gulrøtter, skjær i mindre biter. Legg på plate eller i ovnsform. Strø på salt og drypp over sesamolje.

  2. Rist gulrøttene i ovnen, i ca. 20 minutter, til de er myke og har fått en gyllen farge. Miks gulrøttene med en stavmikser. Tilsett vann, mandelmelk og kajennepepper. Press i hvitløken.

  3. La det koke opp. Tilsett grønnsakfond, smak til med salt og pepper.

  4. Rist nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter til de har fin farge. Hakk dem grovt og legg i en bolle. Bland med limeskall og gressløk.

  5. Server suppen riktig varm sammen med limecrunchen.

Gulrotsuppe med deilig limecrunch av cashewnøtter, finrevet limeskall og fersk gressløk. Enkel, sunn og rask middag. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN