Gyllen fiskenpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Gyllen fiskenpai

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Gyllen fiskenpai

Lekker pai til helgen med sei eller torsk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Sei eller torsk er spesielt godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Sei(eller torsk, uten skinn og ben )
3dl
1stk
Lime(Saft og skall)
2stk
Vårløk(i ringer)
1ts
100g
Reker(renset )
1stk
Pizzadeig(paideig)
1ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker.

  2. Kok opp vann med limesaft og skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper. Legg i fisken. La den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter. Ta den opp og legg i en ildfast form.

  3. Plukk opp laurbærblad og pepperkorn av kokelaken. Rør fløte i kokelaken og gi den et oppkok. Jevn den med maisennajevner og smak til med salt og kajennepepper. Rør inn rekene. Hell sausen over fisken.

  4. Skjær paideigen i strimler og legg dem som gitter over fisken. Legg en strimmel deig rundt kanten av formen. Pensle deigen med smeltet smør.

  5. Stek paien midt i ovnen ved 180º til den er gyllen og sprø i ca. 25 minutter.

Lekker pai til helgen med sei eller torsk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN