Gyllen fiskenpai
Gyllen fiskenpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Gyllen fiskenpai

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Gyllen fiskenpai

Lekker pai til helgen med sei eller torsk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Sei eller torsk er spesielt godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Sei(eller torsk, uten skinn og ben )
3dl
1stk
Lime(Saft og skall)
2stk
Vårløk(i ringer)
1ts
100g
Reker(renset )
1stk
Pizzadeig(paideig)
1ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker.

  2. Kok opp vann med limesaft og skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper. Legg i fisken. La den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter. Ta den opp og legg i en ildfast form.

  3. Plukk opp laurbærblad og pepperkorn av kokelaken. Rør fløte i kokelaken og gi den et oppkok. Jevn den med maisennajevner og smak til med salt og kajennepepper. Rør inn rekene. Hell sausen over fisken.

  4. Skjær paideigen i strimler og legg dem som gitter over fisken. Legg en strimmel deig rundt kanten av formen. Pensle deigen med smeltet smør.

  5. Stek paien midt i ovnen ved 180º til den er gyllen og sprø i ca. 25 minutter.

Lekker pai til helgen med sei eller torsk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN