Gyllen kantarellpai
Gyllen kantarellpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 30min

Gyllen kantarellpai

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 30min

Gyllen kantarellpai

Selvplukket kantarell er et skikkelig funn. Du kan for eksempel bruke det i denne herlige høstpaien. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Bacon og purre, sammen med kantareller, gir gode smaker til denne paien.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1skiver
Purreløk(cirka 10 cm)
3stk
250g
Ricotta(eller kremost naturell)
2dl
Kruspersille(hakket)

Paideig

130g
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Miks sammen ingrediensene til deigen i en food processor. Trykk deigen i en paiform, og sett den kaldt i 30 minutter.

  2. Stek kantareller i smør. Skyll og skjær purre i strimler, og la dem steke med mot slutten

  3. Pisk sammen egg, ricottaost eller kremost, kremfløte og hakket persille. Bland i kantarellene, men spar noen til pynt

  4. Stek bacon i tørr stekepanne, og la det renne av på kjøkkenpapir. Fyll paiskallet, strø over bacon og tilbered i ovnen ved 225° i ca. 35 minutter til paien får fin farge

  5. Topp med resten av kantarellene og frisk oregano.

Selvplukket kantarell er et skikkelig funn. Du kan for eksempel bruke det i denne herlige høstpaien. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN