Gyoza
Gyoza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Gyoza

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Gyoza

Gyoza er den japanske varianten av den kinesiske klassikeren dumplings, De er sprøstekte og supergode!

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (6 stemmer)
Mange kjenner den kinesiske klassikeren dumplings. Dette er den japanske varianten.  Stek gyozaene på ganske høy varme i solsikkeolje. De skal bli sprø og gyllenbrune på begge sider. De er supergode!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kjøttdeig(av svin)
2ss
Ingefær(finrevet)
1ss
Chili(finhakket)
2ss
Koriander(finhakket)
1fedd
Hvitløk(stort, eller to små)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
1stk
Sitron(skallet av, finrevet)
Solsikkeolje(til steking)
1pakke(r)

Dressing

Sesamolje(noen dråper)
0.5stk
Lime(saften av)
0.5stk
Chili(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og krydder, og la deigen stå litt så smaken får satt seg skikkelig. 

  2. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, smak eventuelt til med litt honning eller sukker og dryss over vårløk. 

  3. Legg gyozapapiret flatt utover på benken. Legg en liten kule av fyllet på midten. Stryk litt vann langs kanten på halve papiret. Brett papiret over fyllet og klem sammen.

  4. Stek gyozaene på ganske høy varme i solsikkeolje. De skal bli sprø og gyllenbrune på begge sider. 

  5. Ha over dressingen, og pynt gjerne med litt ekstra vårløk og chili. Serveres lun. 

  6. TIPS:  Vil du brette litt mer avansert, er det lurt å gå på youtube og lære skikkelig der.

Gyoza er den japanske varianten av den kinesiske klassikeren dumplings, De er sprøstekte og supergode!

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN