Haregryte
Haregryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Haregryte

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Haregryte

Høstgryte med hare eller kanin, norske rotgrønnsaker og bacon.  Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (13 stemmer)
Det er synd og skam om det flotte viltkjøttet ikke blir spist. Ironisk nok kastes fjorårets jaktutbytte for å få plass til denne høstens fangst. Rådet er å dele kjøttet i mindre biter. Og du: Dersom du har frossent kjøtt, kan du bruke det i denne gryten istedet for hare!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Del opp kjøttet i biter (omtrent som du deler en kylling), med bein. Vend dem eventuelt i mel og stek til bitene får god farge. Sett til side.

  2. Finhakk gulrot, løk, selleri, hvitløk og sopp. Stek det i smør i fem minutter på middels varme i en gryte. Ha i vin, kraft, tomatpuré og kjøttet. Fyll på vann til det dekker. La det koke i omtrent en time, etterfyll med vann. Server med frisk timian og smak til med salt og pepper.

Høstgryte med hare eller kanin, norske rotgrønnsaker og bacon.  Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN