nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Haregryte
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Haregryte
Oppskrift
Christopher Sjuve
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (188 stemmer)
Det er synd og skam om det flotte viltkjøttet ikke blir spist. Ironisk nok kastes fjorårets jaktutbytte for å få plass til denne høstens fangst. Rådet er å dele kjøttet i mindre biter. Og du: Dersom du har frossent kjøtt, kan du bruke det i denne gryten istedet for hare!
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Hare(eller kanin)
5skiver
1stk
1stk
3fedd
2dl
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(eller annen sopp)
2ss
1bunt
SLIK GJØR DU
Del opp kjøttet i biter (omtrent som du deler en kylling), med bein. Vend dem eventuelt i mel og stek til bitene får god farge. Sett til side.
Finhakk gulrot, løk, selleri, hvitløk og sopp. Stek det i smør i fem minutter på middels varme i en gryte. Ha i vin, kraft, tomatpuré og kjøttet. Fyll på vann til det dekker. La det koke i omtrent en time, etterfyll med vann. Server med frisk timian og smak til med salt og pepper.
Oppskrift
Christopher Sjuve
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (188 stemmer)