nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t
Harira fra Casablanca
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t
Harira fra Casablanca
Denne retten serveres i Marokko og tilbehør er couscous.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2kg
Lammebog(i skiver)
3boks(er)
Tomat(hermetisk)
2stk
0.5dl
2ss
Bladpersille(hakket)
2ss
Koriander(hakket)
1stk
Kjøttbuljong(terning)
1ts
1ts
0.5ts
1ts
1stk
2.5dl
0.5dl
4dl
1stk
SLIK GJØR DU
Del kjøttet i passende porsjonsstykker og fjern beina. Finhakk løken og stek kjøtt og løk i olivenolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
Press tomatene gjennom en sil. Ha det over i kjøttet sammen med krydder, sitronsaft, selleri i biter, persille og koriander.
Hell over vann og ha i buljongterning. La det koke i 2 timer. Tilsett kokte kikerter.
Rist hvetemel sammen med litt vann til en klumpfri jevning. Hell jevningen i gryten litt etter litt, mens du rører godt til du har fått en passe tykkelse på gryten. Kok opp.
Knekk egget i en skål og visp det godt sammen. Rør det inn i gryten. La det koke ytterligere 10 minutter. Smak til og server gryten med couscous.