Harira fra Casablanca
Harira fra Casablanca Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Harira fra Casablanca

nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Harira fra Casablanca

Deilig lammegryte med marokkanske smaker og masse gode grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne retten serveres i Marokko og tilbehør er couscous.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Lammebog(i skiver)
3boks(er)
Tomat(hermetisk)
2stk
2ss
Bladpersille(hakket)
2ss
Koriander(hakket)
1stk
Kjøttbuljong(terning)
1ts
0.5ts
1stk
2.5dl
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i passende porsjonsstykker og fjern beina. Finhakk løken og stek kjøtt og løk i olivenolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

  2. Press tomatene gjennom en sil. Ha det over i kjøttet sammen med krydder, sitronsaft, selleri i biter, persille og koriander.

  3. Hell over vann og ha i buljongterning. La det koke i 2 timer. Tilsett kokte kikerter.

  4. Rist hvetemel sammen med litt vann til en klumpfri jevning. Hell jevningen i gryten litt etter litt, mens du rører godt til du har fått en passe tykkelse på gryten. Kok opp.

  5. Knekk egget i en skål og visp det godt sammen. Rør det inn i gryten. La det koke ytterligere 10 minutter. Smak til og server gryten med couscous.

Deilig lammegryte med marokkanske smaker og masse gode grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN