Harissamajones Oppskrift
nivå
Lett
totalt
15min

Harissamajones

nivå
Lett
totalt
15min

Harissamajones

Ingredienser som potet og mais tåler en del varme i en clambake, og smaker godt med harissamajones. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er min variant av Tommy Østhagen og Metervares harissa. Den inneholder mye majones, er syrlig og deilig til grillmat. Harissa er en krydderpasta fra Midtøsten eller Nord-Afrika. (Trolig fra Tunisia, selv om Libanon viser til at de har en by ved samme navn, og Marokko også påstår den som sin egen.) Det enkleste er å bruke en ferdig harissablanding, en pasta på boks som har blitt mer tilgjengelig: Alternativt kan du smake deg fram, som her. Det er ikke vanskelig. Bruken av chipotle virker litt uautentisk og amerikansk, men det er ikke så galt, for mange originaloppskrifter bruker røykt paprika eller chili. (Chili er uansett fra Amerika.)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
Majones(gjerne hjemmelaget)
1stk
1stk
Paprika(rød, grillet)
1ss
Paprikapulver(røkt, eller 1 ss chipotlesaus)

SLIK GJØR DU

  1. Fjern skallet fra hvitløken. Grovhakk chili. Fjern de hvite frøene hvis du ikke vil at sausen skal bli veldig sterk. Fjern skinn og frø på den grilla paprikaen.

  2. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en litt smågrov blanding. Smak til med salt, eventuelt mer krydder.

Ingredienser som potet og mais tåler en del varme i en clambake, og smaker godt med harissamajones. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN