Harr på glass Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t 30min

Harr på glass

nivå
Lett
totalt
1t 30min

Harr på glass

Fileter lagt ned i lake er en spennende måte å nytte fisken på. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (26 stemmer)
Harr er en god sportsfisk som tilhører laksefamilien. Fileter lagt ned i lake er en spennende måte å nytte fisken på. Du kan også bruke ørret eller annen god ferskvannsfisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Harr(eller fjellørret)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær ut fine fileter av fisken, og la filetene ligge i grovt salt 1/2 time slik at de blir fastere i kjøttet. 

  2. Kok opp eddik og sukker, og ha i løk, gulrot og krydder. Kok til grønnsakene er møre, og smak laken til med eventuelt litt mer sukker. 

  3. Skjær fiskefiletene i biter, legg dem på et rent glass og hell over laken. La fisken trekke 1 time før du smaker. Server med grovbrød eller flatbrød og smør. Bruker du tette glass, kan fisken holde seg fint i kjøleskap i en uke.

Fileter lagt ned i lake er en spennende måte å nytte fisken på. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN