nivå
Lett
totalt
1t 30min
Harr på glass
nivå
Lett
totalt
1t 30min
Harr på glass
Harr er en god sportsfisk som tilhører laksefamilien. Fileter lagt ned i lake er en spennende måte å nytte fisken på. Du kan også bruke ørret eller annen god ferskvannsfisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær ut fine fileter av fisken, og la filetene ligge i grovt salt 1/2 time slik at de blir fastere i kjøttet.
Kok opp eddik og sukker, og ha i løk, gulrot og krydder. Kok til grønnsakene er møre, og smak laken til med eventuelt litt mer sukker.
Skjær fiskefiletene i biter, legg dem på et rent glass og hell over laken. La fisken trekke 1 time før du smaker. Server med grovbrød eller flatbrød og smør. Bruker du tette glass, kan fisken holde seg fint i kjøleskap i en uke.