Hasselnøtt- og sjokoladebrioche Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
2t 10min

Hasselnøtt- og sjokoladebrioche

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
2t 10min

Hasselnøtt- og sjokoladebrioche

Sjokoladebrioche med hasselnøtter er et franskinspirert brød. Utrolig godt brød! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (3 stemmer)
Et utrolig godt franskinspirert brød. Inni brødet gjemmer det seg herlig sjokolade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Vann(fingervarmt)
1ts
130g
Smør(mykt)
4stk
1.25dl
Hasselnøtter(grovhakket)
1.25dl
Mørk sjokolade(grovhakket)

Pensling

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vann. Rør om til gjæren er oppløst. Tilsett salt og 1 ts
    sukker. Bland i 4 dl av hvetemelet, og rør sammen til en glatt deig. Dekk bollen til, og la deigen hvile i ca. 40 minutter.

  2. Rør smøret og resten av sukkeret luftig. Tilsett dette i deigen sammen med eggene. Bland i resten av hvetemelet, og elt sammen til en smidig og blank deig.

  3. Tilsett hakkede nøtter og sjokolade mot slutten. Arbeid deigen ytterligere en kort stund slik at bitene fordeles jevnt.

  4. Ta deigen opp på melet bakebord, og form til et stort rundt brød.

  5. Smør en stor briocheform eller lignende form som rommer ca. 1 ½ l. Legg deigbollen i formen, og la den heve tildekket i ca. 45 minutter.

  6. Sett ovnen på 250°.

  7. Pensle den ferdighevede deigen med sammenpisket egg, og klipp noen hakk i toppen.

  8. Sett brødet inn på nederste rille i ovnen, og stek ved 200° i ca. 35 minutter.

  9. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist. Server det med f.eks. en syrlig kremost, som snøfrisk eller en god edamerost.

Sjokoladebrioche med hasselnøtter er et franskinspirert brød. Utrolig godt brød! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN