Hasselnøtt- og sjokoladebrioche
Hasselnøtt- og sjokoladebrioche
DETTE TRENGER DU
PERSONERPensling
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vann. Rør om til gjæren er oppløst. Tilsett salt og 1 ts
sukker. Bland i 4 dl av hvetemelet, og rør sammen til en glatt deig. Dekk bollen til, og la deigen hvile i ca. 40 minutter.Rør smøret og resten av sukkeret luftig. Tilsett dette i deigen sammen med eggene. Bland i resten av hvetemelet, og elt sammen til en smidig og blank deig.
Tilsett hakkede nøtter og sjokolade mot slutten. Arbeid deigen ytterligere en kort stund slik at bitene fordeles jevnt.
Ta deigen opp på melet bakebord, og form til et stort rundt brød.
Smør en stor briocheform eller lignende form som rommer ca. 1 ½ l. Legg deigbollen i formen, og la den heve tildekket i ca. 45 minutter.
Sett ovnen på 250°.
Pensle den ferdighevede deigen med sammenpisket egg, og klipp noen hakk i toppen.
Sett brødet inn på nederste rille i ovnen, og stek ved 200° i ca. 35 minutter.
Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist. Server det med f.eks. en syrlig kremost, som snøfrisk eller en god edamerost.