Havre- og linfrøbrød
Havre- og linfrøbrød  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t

Havre- og linfrøbrød

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t

Havre- og linfrøbrød

Smakfullt brød med havregryn og linfrø. Bak gjerne en stor porsjon av disse saftige brødene og legg i fryseren.  Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Bak gjerne en stor porsjon av disse saftige brødene og legg i fryseren. Oppskriften er til et brød. Vil du eksta luftig brød tilsett ½ ss Luftigere bakst.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ts
2dl
Vann(kokende)
25g
Gjær(fersk)
2dl
Melk(lunkent)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland havregryn og salt i en bolle. Hell over kokende vann og rør om. La blandingen avkjøles helt. Smuldre gjær i havregrynsblandingen og tilsett melken. Rør godt til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett linfrø, rugmel, olje og mel, litt av gangen. Elt deigen godt til den blir smidig. Strø over litt mel og la deigen etterheve tildekket med plast i cirka 40 minutter.

  3. Kna sammen deigen til et brød på bakebordet og legg det i en smurt form, cirka 2 liter. Dekk til og etterhev i cirka 30 minutter.

  4. Pensle med vann og strø over havregryn. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200° i 40–50 minutter.
    Avkjøl brødet i formen. Brødet egner seg godt til frysing.

Smakfullt brød med havregryn og linfrø. Bak gjerne en stor porsjon av disse saftige brødene og legg i fryseren.  Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN