nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t
Havre- og linfrøbrød
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t
Havre- og linfrøbrød
Bak gjerne en stor porsjon av disse saftige brødene og legg i fryseren. Oppskriften er til et brød. Vil du eksta luftig brød tilsett ½ ss Luftigere bakst.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland havregryn og salt i en bolle. Hell over kokende vann og rør om. La blandingen avkjøles helt. Smuldre gjær i havregrynsblandingen og tilsett melken. Rør godt til gjæren er oppløst.
Tilsett linfrø, rugmel, olje og mel, litt av gangen. Elt deigen godt til den blir smidig. Strø over litt mel og la deigen etterheve tildekket med plast i cirka 40 minutter.
Kna sammen deigen til et brød på bakebordet og legg det i en smurt form, cirka 2 liter. Dekk til og etterhev i cirka 30 minutter.
Pensle med vann og strø over havregryn. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200° i 40–50 minutter.
Avkjøl brødet i formen. Brødet egner seg godt til frysing.