Havregrynsbrød
Havregrynsbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Havregrynsbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Havregrynsbrød

Deilig hverdagsbrød med havregryn og hvetekim som metter godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er et godt og enkelt hverdagsbrød med havregryn og hvetekim som gir god smak til brødet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjær ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, hvetekim og havregryn og elt inn hvetemel til en smidig deig som knapt slipper
    bakebollen.

  2. Sett deigen til heving på et lunt sted tildekket med plast.

  3. Ta deigen opp på bakebord og form til to avlange brød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate og sett til etterheving ca.
    minutter. Pensle med vann og strø på havregryn.

  4. Stek brødene ved 250° på nederste rille i ovnen. Etter 10 minutter senkes varmen til 200° og brødene stekes ytterligere
    i 20 minutter.

  5. Avkjøl brødene på rist. Brødene egner seg til frysing.

Deilig hverdagsbrød med havregryn og hvetekim som metter godt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN