Havreruter med karamell og sjokolade
Havreruter med karamell og sjokolade Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 50min

Havreruter med karamell og sjokolade

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 50min

Havreruter med karamell og sjokolade

Havreruter med hjemmelaget karamell og sjokolade er fantastisk fristende og veldig gode! Server til en kopp kaffe eller te. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (82 stemmer)
Havreruter med karamell og sjokolade er fantastisk fristende og veldig gode!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring, og kok på svak varme til den tykner, ca. 20–30 minutter eller lenger. Ta en kuleprøve: Drypp ca. ½ ts karamell i et glass kaldt vann. Kan du forme den til en kule, da er karamellen klar.

  2. Bland raskt sammen ingrediensene til kaken til en smuldrete deig i mikser. Trykk deigen ut i en form med bakepapir ca. 20 x 20 cm. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  3. Hell karamellsausen over kaken, og sett den kjølig en stund.

  4. Smelt sjokoladen forsiktig i mikroovnen eller over vannbad. Fordel sjokoladen over kaken, og la den stivne. Skjær kaken i ruter ved servering.

Havreruter med hjemmelaget karamell og sjokolade er fantastisk fristende og veldig gode! Server til en kopp kaffe eller te. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (82 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN