nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 50min
Havreruter med karamell og sjokolade
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 50min
Havreruter med karamell og sjokolade
Havreruter med karamell og sjokolade er fantastisk fristende og veldig gode!
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
180g
SLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring, og kok på svak varme til den tykner, ca. 20–30 minutter eller lenger. Ta en kuleprøve: Drypp ca. ½ ts karamell i et glass kaldt vann. Kan du forme den til en kule, da er karamellen klar.
Bland raskt sammen ingrediensene til kaken til en smuldrete deig i mikser. Trykk deigen ut i en form med bakepapir ca. 20 x 20 cm. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Hell karamellsausen over kaken, og sett den kjølig en stund.
Smelt sjokoladen forsiktig i mikroovnen eller over vannbad. Fordel sjokoladen over kaken, og la den stivne. Skjær kaken i ruter ved servering.