Hel ishavsrøye med hveterisotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Hel ishavsrøye med hveterisotto

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Hel ishavsrøye med hveterisotto

Grill hel ishavsrøye med hakket gressløk, timian og dill. Server med hveterisotto med tomat, persille og revet parmesan. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)
Den nye hveterisen og byggrisen er et supert produkt som erstatning for vanlig ris eller poteter til middag. Passer godt til grillmat — ikke minst til herlig ishavsrøye.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Røye(ishavsrøye)
1klype(r)
1klype(r)
2ts
Gressløk(hakket)
2ts
Timian(hakket)
1ss
Dill(hakket)

Hveterisotto

1pose(r)
Byggris(eller hveteris)
2ss
Parmesan(revet)
1ss
Kruspersille(hakket)
1stk
Tomat(i små terninger)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk fisken og skjær av hodet og finner, men la sporen sitte på. Skjær 2—3 skråsnitt over ryggen på fisken og dryss salt og pepper i skårene og inn i fisken. Bland urtene og fyll i buken på fisken.

  2. Pensle fisken med olje og legg den i en dobbel rist, fiskerist. Grill den 5—6 minutter på hver side. Pass på at den ikke blir brent.

  3. Kok risen i posen i cirka 12 minutter. Ta den ut og rør inn smør, fløte, ost og persille og smak til med salt og pepper. Risottoen skal være kremet. Dryss tomatterninger over.

  4. Server fisken med risottoen og salat.

Grill hel ishavsrøye med hakket gressløk, timian og dill. Server med hveterisotto med tomat, persille og revet parmesan. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN