Helgrillet entrecôte
Helgrillet entrecôte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Helgrillet entrecôte

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Helgrillet entrecôte

Skikkelig sommermiddag med helgrillet entrecôte som spennende grønnsaker som squash og aubergine. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.2 (2 stemmer)
Å grille er ikke vanskelig. Er man bevisst på at man lager en varm og en kald sone er mye gjort: Grill kjøttet til du liker fargen og så legger du det på kald sone for å gjennomsteke.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Entrecôte(stort stykke)
1stk
1glass
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Lag to soner på grillen, en knallvarm og en mindre varm.

  2. Kullgrill: Legg kull bare på en av sidene.

  3. Gassgrill: Ha full fres på en brenner og liten fres på den andre.

  4. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Grill på den varme siden til du synes overflaten er nok stekt. Sett i steketermometer og legg kjøttstykket på den delen som er minst varm. Legg på lokk. De fleste liker kjøttet best når det er omtrent 60 grader i kjernen.

  5. Skjær squash og auberginer i skiver på langs. Grill dem til de er myke og legg på fat. Klem over sitronsaft, ha over litt olje og knus fetasosten over grønnsakene. Legg på kjøttet og server.

Skikkelig sommermiddag med helgrillet entrecôte som spennende grønnsaker som squash og aubergine. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.2 (2 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN