Helkornbrød
Helkornbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Helkornbrød

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Helkornbrød

Helkornbrød Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Et grovt brød med masse godt i. Denne oppskriften gir tre saftige og gode brød. Du må forberede helkornene dagen før.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 1

250g
Hvetemel(helkorn)
7dl

Dag 2

3dl
Kulturmelk(skummet)
1pakke(r)
3ts
300g
150g
250g
Havregryn(lettkokt)
2ss
Havregryn(til pynt)
5cl
Vann(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. (3 brød)

  2. Legg helkornene i bløt i vannet natten over.

  3. Tilsett kulturmelken og varm blandingen til den er fingervarm, 37°.

  4. Smuldre gjæren i den lunkne blandingen. Ha i olje, sirup, salt, sammalt rug, sammalt hvete og havregryn.

  5. Arbeid deigen godt sammen, helst i kjøkken-maskin. Underveis i proses- sen har du i hvetemel til deigen blir smidig og god. Ikke lag den for fast.

  6. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 45 min. eller til dobbel størrelse.

  7. Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i tre like store emner. Elt emnene godt, eventuelt med litt mer mel.

  8. Form emnene til brød. Legg dem i godt smurte former på 1 ½ liter. Dekk med plast lett penslet med olje. Etterhev brødene i 30–40 minutter.

  9. Pensle brødene med vann.

  10. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.

Helkornbrød Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN