Hellstrøms oppskrift på lam med steinsopp Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Hellstrøms oppskrift på lam med steinsopp

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Hellstrøms oppskrift på lam med steinsopp

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (204 stemmer)

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Lam

4stk
Lammefilet((ytrefilet) med tynn fettkappe ,beregn ca 150 gram pr pers)
6fedd
Hvitløk(uskrelte)
2ss
Koriander(, persille eller basilikum)
1ts
Salt( og pepper)

Potetgratin

600g
Amandinepotet(skrelte)
2dl
1fedd
Hvitløk( skrelt)
1krm
600g
Amandinepotet(skrelte)

Steinsopp

250g
Steinsopp(, fersk)
1krm

SLIK GJØR DU

  1. Lam

  2. Krydre lammefiletene med salt,pepper og frisk timian.Knus uskrelte hvitløksfedd med kniv eller med håndflaten.

  3. Stek lammefiletene i jerngryte eller panne med den knuste hvitløken ,og på fettsiden til gyllen skorpe ca 2-3 minutter, på moderat varme og deretter ca 2-3 minutter på motsatt side.Ta det stekte kjøttet ut av pannen eller jerngryten å la det "hvile" noen minutter før det deles i skiver på langs

  4. Bland olivenolje, friske urter, kapers, grønn pepper og litt soyasaus sammen.

  5. Potetgratin

  6. gram skrelte amandinepoteter

  7. dl melk

  8. dl kremfløte

  9. skrelt hvitløkfedd

  10. muskatnøtt

  11. salt

  12. Del potetene i tynne skiver ca 2-3 mm. Knus hvitløkfedd og riv 4 lette drag av muskatnøtt Kok potetskivene,hvitløk,  muskat og salt i melk/kremfløteblandingen ca 10 min i tykkbunnet kjele.

  13. Ha dette over i en ildfast form og stek i ovn på ca 150 grader i 45 minutter.

  14. Steinsopp

  15. -300 gram fersk /nyplukket steinsopp

  16. ss olivenolje til steking

  17. ss smør

  18. gressløk 

  19. salt

  20. Rens og del frisk steinsopp i grove stykker.Stek i varm olje i panne i ca 2-3 minutter .Bland inn kaldt smør og gressløk til slutt 

  21. Hold dette varmt.

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (204 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN