Helstekt kalkun
Helstekt kalkun Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 45min

Helstekt kalkun

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 45min

Helstekt kalkun

SMAKFULL OG SAFTIG: Kalkun er et festmåltid du kan spise med god samvittighet.

Foto: matprat.no / Studio Dreyer-Hensley

Oppskrift

Vurdering

3 (48 stemmer)
Helstekt kalkun er en selvfølge på middagsbordet ved Thanksgiving, jul og nyttår! For en smakfull og saftig kalkun anbefaler vi denne oppskriften.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kalkun(ca. fem kilo)
100g
Smør(til pensling)
1.5ts
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Ta ut innmaten. Dette er god basis for saus, så ta vare på det. 

  2. Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.

  3. Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.

  4. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 180 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.

  5. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.

SMAKFULL OG SAFTIG: Kalkun er et festmåltid du kan spise med god samvittighet.

Foto: matprat.no / Studio Dreyer-Hensley

Oppskrift

Vurdering

3 (48 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN