nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min
Helstekt svinefilet med soppsaus
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 30min
Helstekt svinefilet med soppsaus
Indrefilet av svin er delikat og den er rask å steke. Ønsker du gjennomstekt svinefilet, kan kjøttet stå i ovnen til steketermometeret viser 76º. La gjerne kjøttet hvile litt før oppskjæring.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni fileten inn med salt og pepper. Stek den i smør i panne på alle sider.
Legg fileten i en ildfast form, stikk inn et steketermometer og stek ved 150º til fileten har ca. 72º i kjernen. La kjøttet hvile litt før oppskjæring.
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjonger i skiver eller båter. Stek løk og sopp smør i panne. Rør inn crème fraîche med sjampinjongsmak og soyasaus. Smak sausen til med salt og pepper. La det koke et par minutter.
Er sausen for tykk, sper du med litt melk eller vann.
Server fileten i skiver sammen med f.eks. stekte poteter, soppsausen og grønne bønner og noen ringer rødløk.