Herlig eplepai med tosca
Herlig eplepai med tosca Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Herlig eplepai med tosca

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Herlig eplepai med tosca

Sirupskokte epler med tosca. Dette er en høstvinner! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Tosca er en populær glasur med smak av karamell og mandler. Her topper den en pai med sirupskokte epler.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Miks sammen smør, mel, sirup og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjevle deigen ut på melet bakebord og kle en paiform, ca. 24 cm i diameter med deigen. Forstek paiskallet i 10 minutter.

  2. Skrell og fjern kjernehuset på eplene. Skjær i små biter og legg dem i en kjele. Tilsett sirup, vann og potetmel og kok opp under omrøring til eplene mykner noe i ca. 3 minutter. Hell blandingen i paiskallet.

  3. Bland ingrediensene til tosca-toppingen i en kjele og kok under omrøring til det tykner. Fordel dette over eplene.

  4. Stek paien midt i ovnen til toscaen får fin farge, i ca. 15 minutter. Server paien lunken med vaniljesaus.

Sirupskokte epler med tosca. Dette er en høstvinner! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN