Herlig gitterkake med vanilje
Herlig gitterkake med vanilje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Herlig gitterkake med vanilje

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Herlig gitterkake med vanilje

Saftig gitterkake med vaniljekrem. Pensle kaken med smeltet smør og strø på sukker før servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kaken kan fryses ned uten smør og sukker på toppen. I stedet for å lage gitter: Trykk deigen ut i formen, lag fordypninger i den hevede deigen og fyll med vaniljekremen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
1.5dl
75g
Smør(mykt)
1stk

Fyll

Pynt

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett kald melk. Rør til gjæren er oppløst.

  2. Klikk i smør, og tilsett egg og sukker. Bland i hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.

  3. Legg bakepapir i en langpanne, 18 x 25 cm. Trill deigen ut til tommeltykke lengder. Flett lengdene lett sammen og fordel dem
    i langpannen til et gittermønster.

  4. La kaken heve til dobbel størrelse i ca. 50 minutter.

  5. Sett ovnen 200°. Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken eller bruk ferdig vaniljekrem. Fordel vanilje­kremen i fordypningene i gitteret. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

  6. Smelt smør. Avkjøl kaken på rist, og løsne den fra papiret. Pensle kaken med smeltet smør og strø på sukker.
    Skjær kaken i biter ved servering.

Saftig gitterkake med vaniljekrem. Pensle kaken med smeltet smør og strø på sukker før servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN