Herlig helgekrans
Herlig helgekrans Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Herlig helgekrans

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Herlig helgekrans

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)
Kransen kalles også klippekrans. Denne lekre kransen er fylt med revet kransekakemasse. Du kan også bruke makronfyll eller marsipan.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
75g
Smør(mykt)
1stk
2dl

Pensling

1stk
1dl
Mandler(mandelflak)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig og tilsett egget under omrøring. Løs gjær opp i litt fingervarm melk, og bland så med resten av melken.

    Tilsett halve mengden mel og arbeid inn. Tilsett smørblandingen og resten av melet, litt av gangen, til det blir en smidig og ikke alt for fast deig. La deigen heve tildekket i ca. 30 minutter.

    Riv mandelmassen grovt. Bland med smør og kardemomme. Kjevle deigen
    ut til et rektangel, ca. 60 cm x 25 cm. Fordel fyllet utover og rull sammen lengden.

    Form til en krans på bakepapirkledd stekeplate. Klipp i kransen og legg snippene annenhver til høyre og venstre. Sett kransen til heving i cirka 30 minutter til den er godt hevet.

    Pensle med sammenpisket egg og strø på mandelspon og perlesukker.

    Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter, eller til kransen har fin farge og er gjennomstekt.

    Avkjøl kransen på rist. Du må gjerne servere kransen med melisglasur.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN