Herregårdskotelett i soppsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Herregårdskotelett i soppsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Herregårdskotelett i soppsaus

Deilig herregårdskotelett i soppsaus. Smaker ekstra godt med hjemmelaget urtesalt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

 Soppsausen kan også lages med andre typer sopp. Du kan bruke både nakke­koteletter og vanlige svinekoteletter.          

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Soppsaus

2stk
2ss
Portvin(evt. sherry)
1klype(r)
1klype(r)

Tilbehør

400g
Pasta(tørket)
1pose(r)
Spinat(baby)
1beger
Parmesan(velg ønsket mengde)

Urtesalt

2ss
Bladpersille(hakket)
2ss
Timian(hakket)
1klype(r)
4stk
Kotelett(tykke)

SLIK GJØR DU

  1. Stek koteletter på begge sider i varm panne i litt smør eller olje. Skru ned ­varmen og la kjøttet ettersteke i ca. 3 minutter, alt etter ­tykkelsen.

  2. Bland sammen urtesaltet og dryss på kotelettene mens de steker i pannen.

  3. Del sopp i fire og hakk løken grovt. Stek løk og sopp i en panne. Tilsett finhakket hvitløk og hell på portvin, soya og fløte. La sausen koke i ca. 1 minutt og smak til med salt og pepper.

  4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland pasta med sausen. Legg i spinatblader. Skjær vårløk i tynne skiver og bland i retten.

  5. Del over kotelettene og server kjøttet med pasta og høvlet parmesan.

Deilig herregårdskotelett i soppsaus. Smaker ekstra godt med hjemmelaget urtesalt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN