Himmelske mandel– og vaniljeboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Himmelske mandel– og vaniljeboller

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Himmelske mandel– og vaniljeboller

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en slektning av kanelsnurrer, med deilig fyll av marsipan og vanilje.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1stk
Egg(til pensling)
0.5dl
Mandler(grovhakket)
2.5dl
Melk(kald)
1stk
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smør og sukker piskes sammen med melk, kardemomme, sukker, egg og smuldret gjær. Bland
    i melet og la deigen hvile i ca. 30 minutter.

    Arbeid inn saltet. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 1 time.

    Sett 12 store muffins-former i en muffinsplate. Ta deigen opp på melet bakebord og kjevle til et rektangel, 30 x 50 cm.

    Smelt smøret og bland med vaniljesukker. Pensle blandingen over deigen, og riv marsipan over. Rull deigen sammen og skjær i 12 biter. Legg bitene i muffinsformene og la heve i ca. 20 minutter.

    Pisk sammen egg og pensle bollene Strø på perlesukker og mandler. Stek midt i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN