Hjemmebakte lomper
Hjemmebakte lomper Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Hjemmebakte lomper

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Hjemmebakte lomper

Verdens beste hjemmebakte lomper. Veldig godt med smør og brunost. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (6 stemmer)
Lomper er bakt med poteter. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. De er utrolig gode nystekte også – med smør og brunost eller sukker på!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1dl
1kopp(er)
Hvetemel(til utbaking)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene med skallet på. Skrell potetene og mos dem sammen med 1 ts salt.

  2. Bland inn hvetemel og rugmel til en smidig deig. Lompene blir harde og tørre med for mye mel.

  3. Del opp i 12-14 emner, som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

  4. Stek lompene i tørr, varm stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

Verdens beste hjemmebakte lomper. Veldig godt med smør og brunost. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN