Hjemmelagde nanbrød
Hjemmelagde nanbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Hjemmelagde nanbrød

nivå
Middels
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Hjemmelagde nanbrød

Disse brødene kan du steke i litt olje i stekepannen. 3–4 min på den ene siden, 1–2 min på den andre. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)
Det myke nanbrødet smaker godt alene eller til en gryte eller suppe. Passer perfekt til indisk mat! Nan stekes tradisjonelt i steinovn, men du får også godt resultat i komfyren.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
1ts
1dl
Yoghurt(naturell)
1ts
Olivenolje(til pensling)
1ts
Vann(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til den blir fingervarm. Tilsett smuldret gjær, sukker, salt og yoghurt. Rør til gjæren er oppløst og la blandingen stå i 15 minutter. Rør deretter i mel og elt deigen godt i ca. 5 minutter. Dekk deigen med plast og hev i ca. 1 time.

  2. Del deigen i 8 biter. Kjevle hver leiv ut til runde eller avlange brød. Pensle med litt vann og olje og dryss nigellafrø på.

  3. Varm ovn og bakeplate til 220°. Legg brødene på bakepapir på varm stekeplate og stek midt i ovnen i 5–6 minutter til det blir mørke stekeflekker på brødene. Avkjøl på rist og spis brødene nystekte.

Disse brødene kan du steke i litt olje i stekepannen. 3–4 min på den ene siden, 1–2 min på den andre. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN