Hjemmelaget pasta
Hjemmelaget pasta Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
4min
totalt
1t 30min

Hjemmelaget pasta

nivå
Middels
aktiv
4min
totalt
1t 30min

Hjemmelaget pasta

Viestad lager ofte sin pasta med smak og farger, slik merker man at den er hjemmelaget. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (3 stemmer)
Når jeg lager min egen pasta, liker jeg å tilsette noen smaker og farger. Ikke mye, men nok til at man merker at den er hjemmelaget. Dette er en grunnoppskrift. Det er en fordel å ha en pastamaskin for å kjevle ut pastaen, men det er ingen forutsetning.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sikt hvetemel i en bolle.

  2. Bland eggeplommer, hele egg, spinat og basilikum i en blender og kjør til alle urtene er fullstendig most.

  3. Bland sammen egg og mel. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med en elteklo. Varier mellom sakte og raskere innstilling på kjøkkenmaskinen. Det kan lønne seg å stoppe maskinen og kna den litt sammen med hendene. Målet er en jevn, men nokså tørr deig. Du kan ha i litt kaldt vann for å få den til å binde – men ikke for mye. Pakk deigen i plast og la hvile i en halvtimes tid, hvis du har tid.

  4. Kjevle ut deigen. Det beste er å ta en liten klump og kjøre den flere ganger gjennom en pastamaskin, brette og kjøre, brette og kjøre. Deretter kan du skjære den opp i båndspaghetti.

  5. Den ferske pastaen trenger å koke i 2-4 minutter, avhengig av tykkelse.

Viestad lager ofte sin pasta med smak og farger, slik merker man at den er hjemmelaget. Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN