Hjemmelaget pasta
Hjemmelaget pasta
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sikt hvetemel i en bolle.
Bland eggeplommer, hele egg, spinat og basilikum i en blender og kjør til alle urtene er fullstendig most.
Bland sammen egg og mel. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med en elteklo. Varier mellom sakte og raskere innstilling på kjøkkenmaskinen. Det kan lønne seg å stoppe maskinen og kna den litt sammen med hendene. Målet er en jevn, men nokså tørr deig. Du kan ha i litt kaldt vann for å få den til å binde – men ikke for mye. Pakk deigen i plast og la hvile i en halvtimes tid, hvis du har tid.
Kjevle ut deigen. Det beste er å ta en liten klump og kjøre den flere ganger gjennom en pastamaskin, brette og kjøre, brette og kjøre. Deretter kan du skjære den opp i båndspaghetti.
Den ferske pastaen trenger å koke i 2-4 minutter, avhengig av tykkelse.