Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin
Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
4t

Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
4t

Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin

Kjempedeilig hjemmelaget is med sjokoladesaus, appelsinsmak og et lite hint av ingefær. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kondensert søtet melk finner du i bakehyllene i utvalgte butikker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Is

1boks(er)
Kondensert melk(cirka 400 g)
1ts
Ingefær(revet)

Servering

Sjokoladesaus

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen alle ingrediensene til sjokoladesausen i en liten kjele. Kok opp under pisking slik at sausen tykner. Hell over i en bolle og la den avkjøles helt.

  2. Pisk fløten til stiv krem. Pisk den kondenserte melken tykk.

  3. Rør i vaniljesukker, appelsinskall og ingefær.

  4. Hell halvparten av ismassen i en avlang 1 ½ liter form. Fordel halvparten av sjokoladesausen over. Fortsett med resten av is­massen og sjokoladesausen.

  5. Frys i minst 4 timer.

  6. Ved servering skjæres sjokoladen i tynne flak med en kniv. Dypp formen i varmt vann og hvelv isen opp på et fat. Dekorer med sjokoladeflakene og server isen straks.

Kjempedeilig hjemmelaget is med sjokoladesaus, appelsinsmak og et lite hint av ingefær. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN