Hjemmelaget tomatsuppe med grissini
Hjemmelaget tomatsuppe med grissini Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Hjemmelaget tomatsuppe med grissini

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Hjemmelaget tomatsuppe med grissini

Supergod hjemmelaget tomatsuppe med grissini. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kjøp ferdig grissini eller bak din egne med få og billige ingredienser. Grissini kan fryses. Annet brød smaker også godt til tomatsuppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(finhakket)
3dl
Vann(med 1 grønnsaksbuljongterning)
1klype(r)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Grissini

0.5ts
3dl

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løk og hvitløk, og stek det til løken er blank i oljen i en kjele. Hell i tomatboksene og grønnsakbuljong.

  2. Varm opp og smak suppen til med salt og pepper. Avrund smaken med en klype sukker og kajennepepper. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

  3. Server suppen med rømme eller crème fraîche og grissini.

  4. Grissini: 
    Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på lunkent vann. Tilsett olje og salt, og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i 30 minutter tildekket med plast.

  5. Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Trill ut til tynne lengder og legg på bakepapir på stekeplate.

  6. Etterhev i ca. 20 minutter, og stek grissiniene midt i ovnen ved 250º i ca. 5 minutter til de er gylne. Avkjøl brødene på rist.

Supergod hjemmelaget tomatsuppe med grissini. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN