Hjortetakk
Hjortetakk Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
36t

Hjortetakk

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
36t

Hjortetakk

Saftig hjortetakk kokt i smult er veldig godt til kaffen etter julemiddagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.8 (3 stemmer)
Lag en stor porsjon og legg i fryseren, da har du noe godt til kaffen utover vinteren. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 70 hjortetakk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
100g
Smør(smeltet)
1ts
Sitron(skall)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk kremfløte og tilsett kremen i eggedosisen sammen med smeltet, avkjølt smør.

  2. Ha i konjakk, sitronskall og mel tilsatt kardemomme og hornsalt. Rør deigen sammen. Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskapet over natten.

  3. Kjevle ut deigen til en passe tykk leiv, ca. 3 mm. Stikk ut emner med en smultringutstikker. Lag 3 skrå snitt i kanten med en skarp kniv. Er deigen løs, ha godt med mel til utbaking.

  4. Kok i smult eller matfett til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

Saftig hjortetakk kokt i smult er veldig godt til kaffen etter julemiddagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN