Honningkake
Honningkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Honningkake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
55min

Honningkake

Deilig honningkake som smelter på tunga. Server skiver av honningkake med smør eller pynt kaken med blank glasur og hvite sjokoladetopper. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (7 stemmer)
Kake med god holdbarhet. Noen bruker å ha smør på skiver av honningkake og servere som en brødskive. Her har kaken en blank glasur med hvite sjokoladetopper. Oppskriften er til en liten langpanne. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
100g
0.25ts
Nellik(malt)
0.25ts
0.5ts
Ingefær(malt)

Glasur og pynt

SLIK GJØR DU

  1. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett myk honning og smeltet smør. Bland det tørre og vend det inn.

  2. Visp eggehvitene stive og fold inn til slutt. Hell røren i papirkledd, liten langpanne ca. 18 x 26 cm.

  3. Stek på nederste rille i ovnen ved 150° i cirka 45 minutter.

  4. Smelt sjokolade og smør til glasuren på svak varme og fordel den over kaken. Pynt eventuelt med hvite sjokoladedråper.

Deilig honningkake som smelter på tunga. Server skiver av honningkake med smør eller pynt kaken med blank glasur og hvite sjokoladetopper. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN