nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Honningkake med sjokoladeglasur
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Honningkake med sjokoladeglasur
Mange liker honningkake. I stedet for apsikat kan du bruke sukat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Skill tre av eggene i plomme og hvite. Ha det hele egget i bolle sammen med plommene. Visp til eggedosis sammen med honning og sukker.
Bland mel, bakepulver, krydder og appelsinskall og vend det i eggedosisen. Rør inn kaldt vann. Visp de tre eggehvitene til stiv marengs og vend det i deigen, litt av gangen, med lett hånd. Hell deigen i langpanne 20x35 cm dekket med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Prøv med en kakepinne for å sjekke om den
er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Smelt sjokoladen og fordel den over kaken. Pynt med delte cocktailbær eller valnøttkjerner.