Hønsefrikasse
Hønsefrikasse  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Hønsefrikasse

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Hønsefrikasse

Oppskrift på hønsefrikasse på Hurtigruten. 

Foto: Hurtigtruten / Eirik Larsen

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (18 stemmer)
Her er Hurtigrutens oppskrift på hønsefrikasse. 

SLIK GJØR DU

  1. Legg den frosne høna i en stor kjele – dekk med vann – kok opp og «skum» kraften

  2. La høna småkoke til kjøttet slipper skroget, ca 2 – 2,5 timer.

  3. Ta ut høna og kok kraften ned til det halve.

  4. Kutt alle grønnsakene i biter, sil over kraften, kok grønnsakene møre.

  5. Ta /plukk hønsekjøttet fra skroget og del opp i like biter som grønnsakene.

  6. Smelt smøret i en kjele, ha i melet og spe med kraften & grønnsakene til ønsket tykkelse.

  7. Tilsett fløte og hønsekjøttet, kok opp igjen.

  8. Smak til med salt og pepper og ha i finsnittet flatpersille og dill.

  9. TIPS 1:

  10. Smak gjerne til med litt sitronsaft for å få litt syrlighet

  11. TIPS 2:

  12. Bruk en pose frosne erter som ekstra grønnsaker - det er sunt, godt, raskt og enkelt.

Oppskrift på hønsefrikasse på Hurtigruten. 

Foto: Hurtigtruten / Eirik Larsen

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN