Horn med kremost  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Horn med kremost

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Horn med kremost

Horn med kremost av urter eller hvitløk, eller den smaken du foretrekker! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)
Horn som blir saftige og gode med fyll av kremost. Fine å ha i matpakken eller med på tur 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
5dl
2ts
1beger
Kremost(gjerne med urter eller hvitløk)
1stk
1ss
Sesamfrø(eller valmuefrø )

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37°. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.

  2. Arbeid deigen smidig på bakebordet og del den i fire deler. Kjevle ut hver del til en sirkel og del den i 8 trekanter.

  3. Smør litt ost på hver trekant og trill sammen, fra bredsiden mot spissen. Legg hornene på stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast i ca. 30 minutter.

  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Horn med kremost av urter eller hvitløk, eller den smaken du foretrekker! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN