Høstlig søndagsgryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
1t 40min

Høstlig søndagsgryte

nivå
Lett
aktiv
1t 40min
totalt
1t 40min

Høstlig søndagsgryte

Søndagsgryte med høyrygg, hvitvin, løk, gulrot, persillerot og hel tomat. Lang koketid gjør kjøttet mørt og saftig. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.6 (45 stemmer)
Høyrygg, tomater og grønn­saker som får koke riktig lenge i en gryte, gjør kjøttet svært smakfullt og mørt. Dette er en gryte som krever litt tid og er utmerket til søndagsmiddag.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
Salt(velg ønsket mengde)
1klype(r)
Svart pepper(velg ønsket mengde)
2ss
Solsikkeolje(til steking)
1stk
1stk
1boks(er)
Tomat(hele tomater)
3dl
Vann(+ buljong)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 150°. Krydre kjøttet rundt det hele med salt og pepper og stek det gyllent i litt olje i en stekepanne.

  2. Legg kjøttet over i en gryte med lokk som tåler ovnsvarmen. Kok ut stekepannen med vin og hell i gryten.

  3. Skjær løk i båter og gulrot og sellerirot i biter. Legg i gryten sammen med tomatene, buljong og laurbærblad. Kok opp og sett så gryten i ovnen i ca. 1 ½ time. Kjenn på kjøttet slik at det er riktig mørt når det er ferdig.

  4. Del kjøttet i mindre biter og pynt med hakket persille. Server med kokte poteter, sylteagurker og en salat.

Søndagsgryte med høyrygg, hvitvin, løk, gulrot, persillerot og hel tomat. Lang koketid gjør kjøttet mørt og saftig. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.6 (45 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN