Hot rekepai
Hot rekepai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Hot rekepai

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Hot rekepai

Sterk rekepai med smak av paprika, creme fraiche og tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Pai med reker som har litt futt i seg. Bruk så mye sambal oelek som du foretrekker for å få en pai som er passe sterk for deg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

5dl
Reker(eller krepsehaler)
1ss
Smør(til steking)
3ss
1ts
1klype(r)
1bunt
Dill(og andre urter, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Legg ferdig paideig på benken i 10 minutter så den blir enkel å rulle ut. Ha deigen i formen og  opp langs kanten. Sett formen kjølig i minst 20 minutter.

  2. Rens og hakk løken. Del, rens og skjær paprika i strimler. Stek løk i smør i en panne uten at den tar farge. Tilsett paprika og stek ytterligere et par minutter. Rør om av og til.

  3. Rør i tomatpuré, crème fraîche og vann. Kok opp og la sausen trekke et par minutter. Smak til med sambal oelek, salt og pepper.

  4. Rør i rekene og la alt bli knapt gjennomvarmt. Hell det varme fyllet i paiskallet. Stek paien på 200° i ca. 30 minutter.

  5. Dryss over litt friske urter ved servering.

Sterk rekepai med smak av paprika, creme fraiche og tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN