Husholdningsgløgg
Husholdningsgløgg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Husholdningsgløgg

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Husholdningsgløgg

ALKOHOLFRI: Klassisk god gløgg som alle kan drikke.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En alkoholfri gløgg — ellers ganske lik klassisk rødvinsgløgg. Oppskriften her er enkel, kun med to krydder, men tilsett gjerne flere, her er det bare å eksperimentere. Det blir mest vellykket om du bruker hele, tørkete krydder. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Gløgg

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
Husholdningssaft(Konsentrert)
2stk
Appelsin(Helst økologisk)

SLIK GJØR DU

  1. Bland saft med 5 dl vann i en gryte. Det skal være søtt - litt søtere enn du ville hatt som kald saft.

  2. Ha i krydder og kok opp. La trekke noen minutter for å frigjøre kryddersmaken. Gi gjerne krydderne en klem eller noen slag for å frigjøre smak.

  3. Skjær vekk den gule delen av én av appelsinene (ikke det hvite, det er bittert), og ha dette skallet i gryta.

  4. Press saften av den skrelte appelsinen og ha i gløggen. 

  5. Ta av varmen.

  6. Skjær den andre appelsinen i skiver.

  7. Ha varm gløgg i kopper, med mandler og skiver av appelsin.

ALKOHOLFRI: Klassisk god gløgg som alle kan drikke.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN