Hvetebrød med deilig fyll
Hvetebrød med deilig fyll
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i deigvæsken. Smelt smør, tilsett melk og la alt bli 37º. Rør gjæren ut i den varme deigvæsken. Tilsett salt, sukker og halvparten av melet og arbeid sammen til en deig. Elt inn resten av melet litt i gangen til en smidig, men ikke for fast deig.
La den heve overdekket til dobbel størrelse i ca. 40 min.
Kjevle deigen ut på melet bakebord til den er 105 cm ganger 35 cm (Du kan også dele deigen i 3 før du kjevler den ut). Rør sammen fyllet og smør det utover deigen. Rull sammen og del i tre lengder.
Legg lengdene på bakepapir på stekeplate. La lengdene etterheve i ca. 30 min.
Snitt med en skarp kniv i lengdene og pensle med sammenpisket egg. Strø på mandelflak.
Stek lengdene midt i ovnen ved 225º i 12–15 min. eller til de har fin farge og kjennes lette. Avkjøl på rist.
Server med et melisdryss eller melisglasur.