Hvetebrød med deilig fyll Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Hvetebrød med deilig fyll

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Hvetebrød med deilig fyll

Saftig, søtt og godt hvetebrød med kardemomme og kransekakemasse. Deilig å servere til kaffen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Av denne deigen får du tre stenger. Herlig smak av kransekakemasse sammen med kardemomme.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling og pynt

1stk
Egg(sammenpisket )
1ss
Mandler(flak )

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i deigvæsken. Smelt smør, tilsett melk og la alt bli 37º. Rør gjæren ut i den varme deigvæsken. Tilsett salt, sukker og halvparten av melet og arbeid sammen til en deig. Elt inn resten av melet litt i gangen til en smidig, men ikke for fast deig.

  2. La den heve overdekket til ­dobbel størrelse i ca. 40 min.

  3. Kjevle deigen ut på melet ­bake­bord til den er 105 cm ganger 35 cm (Du kan også dele deigen i 3 før du kjevler den ut). Rør sammen fyllet og smør det utover deigen. Rull sammen og del i tre lengder.

  4. Legg lengdene på bakepapir på stekeplate. La lengdene etterheve i ca. 30 min.

  5. Snitt med en skarp kniv i lengdene og pensle med sammen­pisket egg. Strø på mandelflak.

  6. Stek lengdene midt i ovnen ved 225º i 12–15 min. eller til de har fin farge og kjennes lette. Avkjøl på rist.

  7. Server med et melisdryss eller melisglasur.

Saftig, søtt og godt hvetebrød med kardemomme og kransekakemasse. Deilig å servere til kaffen! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN