nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min
Hvetekake
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min
Hvetekake
En riktig «rik» hvetekake med både mandler, sitron, sukat og rosiner kan du servere hele året. Lag gjerne en rund eller avlang kake.
DETTE TRENGER DU
PERSONER25g
0.5dl
Vann(lunkent)
1dl
1stk
1ss
1ts
1ts
Sitron(skall)
1.5dl
1dl
Appelsinskall (cest)(sukat)
1dl
Mandler(grovhakket)
150g
350g
SLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett fløte, egg, sukker, kardemomme, sitronskall, vanilje, rosiner, sukat og mandler.
Smuldre smøret i melet i en annen bolle og elt det i gjærblandingen til deigen er glatt og blank.Sett deigen til heving tildekket med plast i ca. 30 min.
Ta deigen opp på bakebordet og form til et avlangt eller rundt brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 30 min.
Stek hvetekaken på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 min. Avkjøl på rist. Skjær i skiver og server med ost.