Hvetekake
Hvetekake  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min

Hvetekake

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t 5min

Hvetekake

God og saftig hvetekake med mandler, sitron, sukat og rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En riktig «rik» hvetekake med både mandler, sitron, sukat og rosiner kan du servere hele året. Lag gjerne en rund eller avlang kake.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
Vann(lunkent)
1stk
1ts
Sitron(skall)
1.5dl
1dl
Mandler(grovhakket)
150g

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett fløte, egg, sukker, kardemomme, sitronskall, vanilje, rosiner, sukat og mandler.
    Smuldre smøret i melet i en annen bolle og elt det i gjærblandingen til deigen er glatt og blank.

  2. Sett deigen til heving til­dekket med plast i ca. 30 min.

  3. Ta deigen opp på bake­bordet og form til et avlangt eller rundt brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 30 min.

  4. Stek hvetekaken på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 min. Avkjøl på rist. Skjær i ­skiver og server med ost.

God og saftig hvetekake med mandler, sitron, sukat og rosiner. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN