Hvetekrans
Hvetekrans Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t

Hvetekrans

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t

Hvetekrans

Ingenting smaker bedre enn en nybakt hvete­krans. Denne kransen rekker til mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Saftig og god hvetekrans med vaniljekrem og mandler. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
5dl
1ts
2ts
1stk

Fyll

200g
Mandler(mandelmasse)
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret. Tilsett melk og varm til 37°. Løs gjær opp i litt av væsken.

  2. Tilsett resten av deigvæsken sammen med sukker, salt, kardemomme, egg og det meste av melet. Arbeid deigen godt til den slipper deigbollen. Sett deigen til heving ca. 40 minutt.

  3. Riv mandelmassen til fyllet.

  4. Ta deigen opp og del i tre deler. Kjevle hver deig til et rektangel, 50 x 30 cm. Smør på vaniljekrem og mandelmasse.
    Form til en krans og legg på bakepapir. Dekk til og etterhev ca. 30 minutter.

  5. Skjær snitt med en skarp kniv og pensle med sammenpisket egg.

  6. Strø over hakkede nøtter og perlesukker.

  7. Stek ved 200° på nederste rille i ovnen ca. 20 minutter.

  8. Avkjøl på rist og server kransene nybakt.

Ingenting smaker bedre enn en nybakt hvete­krans. Denne kransen rekker til mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN