Hvetekrans med vaniljekrem og svisker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 15min

Hvetekrans med vaniljekrem og svisker

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 15min

Hvetekrans med vaniljekrem og svisker

Hvetekrans med både vaniljefyll og spennende sviskefyll av svisker, vann og sukker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (4 stemmer)
Frys gjerne inn kransen, men ­glaser den ikke før akkurat før den skal serveres.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sviskefyll

200g
Svisker(uten stein)
2dl

Vanilje fyll

50g
Smør(mykt)
25g
Gjær(for søte deiger)
3dl
Melk(romtemperert)
0.25ts
1stk

Glasur

1ss

Pensling

1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og løs den opp i melken. Tilsett salt, kardemomme, sukker og egg. Rør i cirka 3/4 av melken. Tilsett smøret i biter. Arbeid sammen med resten av melet til en smidig og blank deig.

  2. La den heve i cirka 1 time.

  3. Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til en leiv, cirka 50 x 15 cm. Fordel smørfyllet over. Legg en lengde vaniljekrem midt på. Brett kantene mot midten slik at litt av vanilje­kremen syns. La heve under plast i 30–40 ­minutter.

  4. Legg svisker i vann og kok med sukker til i 10–15 minutter. Mos med en stavmikser.

  5. Pensle med sammenpisket egg. Fordel sviskemosen over.

  6. Stek kransen ved 200º på nederste rille i ovnen i cirka 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.

  7. Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren og smør eller sprøyt den over. La den stivne og ­server.

Hvetekrans med både vaniljefyll og spennende sviskefyll av svisker, vann og sukker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN