Hvetekrans med vaniljekrem og svisker
Hvetekrans med vaniljekrem og svisker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle, og løs den opp i melken. Tilsett salt, kardemomme, sukker og egg. Rør i cirka 3/4 av melken. Tilsett smøret i biter. Arbeid sammen med resten av melet til en smidig og blank deig.
La den heve i cirka 1 time.
Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til en leiv, cirka 50 x 15 cm. Fordel smørfyllet over. Legg en lengde vaniljekrem midt på. Brett kantene mot midten slik at litt av vaniljekremen syns. La heve under plast i 30–40 minutter.
Legg svisker i vann og kok med sukker til i 10–15 minutter. Mos med en stavmikser.
Pensle med sammenpisket egg. Fordel sviskemosen over.
Stek kransen ved 200º på nederste rille i ovnen i cirka 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren og smør eller sprøyt den over. La den stivne og server.