Hveteruter med sitron- og valmuegrotter
Hveteruter med sitron- og valmuegrotter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Hveteruter med sitron- og valmuegrotter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Hveteruter med sitron- og valmuegrotter

Saftig hvetekake med fyll av smør, sukker, valmuefrø og sitronskall. Pynt med glasur av melis og sitronsaft. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Alle liker god gjærbakst. Gjærbakst gjør seg også i langpanne.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
2stk
100g
Smør(romtemperert)

Fyll

100g
Smør(smeltet)
0.5dl
1stk
Sitron(revet skall)

Glasur

0.5dl

Pensling

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den blir lunken. Hell den over gjæren og rør om til den løser seg opp.

  2. Tilsett eggene. Legg i smøret og tilsett sukker. Bland til slutt i hvetemel og arbeid sammen til en glatt, men ganske løs deig.

  3. Smør en liten langpanne, ca. 20 x 28 cm, eller kle den med bakepapir. Legg deigen jevnt ut i formen og glatt til overflaten. La kaken heve til knapt dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  4. Sett ovnen på 200°.

  5. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Pensle det ferdig hevede brødet med litt sammenpisket egg. Lag forsiktig små groper i deigen og legg i fyllet.

  6. Stek på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl.

  7. Bland melis og sitronsaft til en glasur og ha den over kaken. Skjær i biter ved servering.

Saftig hvetekake med fyll av smør, sukker, valmuefrø og sitronskall. Pynt med glasur av melis og sitronsaft. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN