Hvit ostekake
Hvit ostekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
3t 30min

Hvit ostekake

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
3t 30min

Hvit ostekake

Jeg bruker en del sitron i ostekake, og baker den gjerne et par dager før den skal serveres. Da blir den ekstra god, sier Charlotte Mohn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Denne kaka blir bare bedre hvis den får stå litt, og kan med fordel lages to dager før den skal serveres.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Smør(smeltet)

Ostemassen

800g
Kremost(naturell)
4stk

Topping

SLIK GJØR DU

  1. Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør til det er finmalt. 

  2. Ha blandingen over i ei springform så den dekker bunnen, og pakk den lett sammen. 

  3. Stek på 180 grader i 10 minutter.

  4. Ha kremosten i en miksebolle og kjør den glatt. 

  5. Tilsett sukker, vaniljesukker og sitronsaft og kjør det sammen.

  6. Tilsett ett og ett egg. Obs: skrap ned ostemassen innimellom slik at alt blandes til en glatt masse. 

  7. Hell ostemassen i springforma og sett den inn i ovnen på 180 grader. Skru ned temperaturen til 120 grader og stek i ca. 45 min til kaka er stiv. 

  8.  Rør alt sammen og hell over nystekt kake. Avkjøles først 30 minutter i romtemperatur, deretter i kjøleskap.

Jeg bruker en del sitron i ostekake, og baker den gjerne et par dager før den skal serveres. Da blir den ekstra god, sier Charlotte Mohn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN