Hvit sjokoladeostekake  med bringebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 40min

Hvit sjokoladeostekake med bringebær

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 40min

Hvit sjokoladeostekake med bringebær

sjokoladekake ostekake bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Kaken kan også lages med jordbær.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

400g
Kremost(naturell)
250g
Kesam(original)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175º. Kjør nøtter, kjeks og sukker til en smulete masse i en food processor. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek kaken i 10 minutter.


  2. Hakk sjokoladen og smelt i vannbad. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen. Hell røren over kakebunnen. Stek kaken midt i ovnen til den stivner rundt kantene i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken, gjerne i kjøleskapet natten over.


  3. Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmel ut i litt kaldt vann. Jevningen røres i bærene. Kok raskt opp til en kompott.


  4. Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.


  5. Pynt med friske bringebær og mynteblader.

sjokoladekake ostekake bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN