Hvitvinsdampede blåskjell
Hvitvinsdampede blåskjell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Hvitvinsdampede blåskjell

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Hvitvinsdampede blåskjell

Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
1dl
Kruspersille(hakket)
4dl
Hvitvin(eller eplesider)
1ts
Svart pepper(nykvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll skjellene i kaldt vann, kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg når du knakker
    på dem.

    Fres løk og halvparten av persillen i olje til løken er myk, men ikke brun. Hell i vinen, kok opp og tilsett skjellene.

    Damp skjellene under lokk til de åpner seg i ca. 4–5 minutter. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Dryss resten av persillen over.

    Server blåskjellene i dype tallerkener med godt brød til.

Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN